Hostwinds Tutorials

Zoekresultaten voor:


Inhoudsopgave


Wat is RDP?
Uw bestaande firewallregel bewerken
Uw IP-beperkingen instellen

Beperk RDP-toegang via IP-adres

Trefwoorden: Firewall 

Wat is RDP?
Uw bestaande firewallregel bewerken
Uw IP-beperkingen instellen

Wat is RDP?

RDP (Remote Desktop Protocol) is een netwerkcommunicatieprotocol ontwikkeld door Microsoft, zodat gebruikers verbinding kunnen maken met een andere computer. Het externe desktopprotocol is beschikbaar voor Windows, Linux en Mac-besturingssystemen.

Met Remote Desktop Protocol kan men verbinding maken met elke computer die Windows uitvoert.Laten we zeggen of u toegang wilt tot uw pc van een laptop of een ander apparaat, met RDP, kunt u verbinding maken met de externe pc, hetzelfde display weergeven en interageren alsof ze lokaal op die machine werken.

Dit betekent ook dat iedereen kan proberen om vanaf elk apparaat verbinding te maken met uw computer. Deze handleiding leidt u door het proces om de toegang te beperken tot alleen geautoriseerde IP-adressen.

We raden u ten zeerste aan ervoor te zorgen dat u een Statisch IP-adres, aangezien dit u van uw server zal vergrendelen.

Uw bestaande firewallregel bewerken

De eerste stap is om verbinding te maken met uw server via RDP / VNC.

Voor hostwinds zal je gebruikersnaam altijd een beheerder. U kunt hier uw wachtwoord inzien of wijzigen.

Wanneer u externe desktop-verbinding van uw pc voor het eerst lanceert, moet het venster erop uitzien:

Vervolgens opent u Windows Firewall met geavanceerde beveiliging.

Klik op Inkomende regels in het linkerdeelvenster en klik op Nieuwe regel.

Zoek het Extern bureaublad - gebruikersmodus (TCP-In) regel. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de regel. Ga naar Eigendommen, schakel dan over naar de Reikwijdte tab zodat uw scherm lijkt op de onderstaande:

Uw IP-beperkingen instellen

De Reikwijdte tabblad wordt de IP-adressen en reeksen die u toegang wilt geven tot uw server.

In de Reikwijdte tab, bewerk het Extern IP-adres sectie. Klik op het keuzerondje naast Deze IP-adressen, dan klikken Toevoegen. Als u één IP-adres gebruikt, typ dit dan in het bovenste tekstveld en klik op OK. Herhaal deze stap om extra IP-adressen op te nemen. Nadat u elk gewenst IP-adres heeft toegevoegd, klikt u op het OK knop om de wijzigingen te voltooien.

Zodra u de wijzigingen afrondt, kunt u de regel testen door te pogingen aan de RDP aan de server met behulp van een IP buiten de gewenste reeksen. Als het niet aansluit, is de regel succesvol.

Als de regel niet succesvol is, of u de RDP-verbinding met de server verliest, wilt u mogelijk inloggen op uw server met behulp van VNC van uw cloudportaal.

Als je hulp nodig hebt, neem dan contact op met het ondersteuningsteam van Hostwinds door een ondersteuningsticket te openen, zodat we je kunnen helpen.

Geschreven door Hostwinds Team  /  November 15, 2019